Bijscholing 9 maart 2024

Inhoud bijscholing

Diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag

Voor de meeste hulpverleners roepen suïcidale patiënten extra spanning op: je voelt de onmacht van de patiënt- en diens naasten, je bent bang fouten te maken, zaken over het hoofd te zien, je kan de uitzichtloosheid soms zo goed begrijpen, je wilt zo graag het leed verzachten.

Cliënten zijn meestal bang voor hun suïcidale gedachten, ze geven enorme gewetensnood, soms geven ze juist troost. Naasten raken vaak verlamd, soms gedemoraliseerd; suïcides laten diepe wonden achter.

Suïcidaliteit is als kanker: er zijn vele soorten, de ernst kan enorm uiteenlopen. De kennis over suïcidaliteit, suïcidale intentie, suïcidale motivatie, suïcidale dynamiek, is de laatste jaren erg gegroeid. We hebben ook een multidisciplinaire Richtlijn met belangrijke aanbevelingen voor de diagnostiek, bejegening en behandeling.

In de eendaagse workshop over dit onderwerp behandelt Bert van Luyn de belangrijkste kenmerken van en variatie in suïcidaal gedrag. Hij zal uitgebreid stilstaan wat best-practice en richtlijnen alsmede gezond verstand van ons vragen. Hij behandelt acute en chronische suïcidaliteit, zal veel praktische voorbeelden geven maar ook do’s en don’ts voor de bejegening.

We zullen ook veel oefenen, o.a. in methoden om relatief snel de ernst van de suïcidaliteit in kaart te brengen.

Er is ruim gelegenheid voor het inbrengen van specifieke vragen of casussen.

Klik voor meer informatie en opgave hier.

 

Onze bijscholingsdagen zijn bedoeld voor professionele hulpverleners die werkzaam zijn binnen een voor de thematiek relevant werkveld. Voor vragen neem contact op met info@deroosopleidingen.nl

Meer nieuws

Ontmoetingsavond ‘nieuwe stijl’

16 december 2023

Op D.V. 18 april 2024 organiseren we een ontmoetingsavond waar […]

Oud-student van de Roos Opleidingen schrijft boek.

16 december 2023

Onuitputtelijke liefde ‘In dit boek wordt zelfcompassie van verschillende kanten […]

Copyright: Stichting Rosegarden

Website door: Webheld.nl